vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Enthousiast onthaal roadshow Gratis veiliger rijden in Hendrik-Ido-Ambacht

1 juli 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het zonnetje brak door en burgemeester Heijkoop opende enthousiast de roadshow in Hendrik-Ido-Ambacht. Hij benadrukte het belang van veilig autorijden en was zeer blij dat de politie en haar partners ook zijn inwoners deze service kwam verlenen.

Goede resultaten
In de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht bleken veel mensen veilig te rijden. Toch konden politie en partners nog genoeg aanwijzingen en tips geven. Er werden 171 auto’s gecontroleerd en er kwamen 350 bezoekers langs. Schadenet merkte op dat het over het algemeen nette auto’s heeft gezien. Carglass heeft 18 keer ruitschade ontdekt en heeft in totaal 150 liter ruitenvloeistof bijgevuld. Euromaster constateerde maar 10% versleten banden maar wel 65 % verkeerde bandenspanning. Er waren ook 3 gevallen waar bij de spanning levensgevaarlijk was. Ca. 20% had afgekeurde remvloeistof.

Tevreden
 De wijkpolitie was ook erg tevreden: 'Het was allemaal erg goed geregeld. We zagen een aantal keer de zelfde mensen met andere auto's van familie terugkomen. Samen met de partners heerst inmiddels een echt teamgevoel. Ook commerciële partijen zien het maatschappelijk belang in en zijn blij dat ze bij kunnen dragen aan de autoveiligheid op de weg. We doen het echt samen en we zijn blij met de enthousiaste reacties van de bezoekers.'

Transport
Logistiek Nederland stond er weer met de vrachtwagen: 'Het was weer erg leuk om aanwezig te zijn. We spraken een aantal moeders die in een ouderraad zaten . Zij kregen een kaart mee voor een schoolbezoek. Dan kunnen we ook daar een bezoek brengen om kinderen te leren omgaan met vrachtauto’s in het verkeer.' Ook Burgernet kon weer 65 mensen inschrijven als deelnemer.

Samenwerking
De actie is een initiatief van politie, eenheid Rotterdam en werkt hierin samen met onder andere de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Zie ook:

Lees meer over:

hoge kade ridderhal
Deel dit bericht met je vrienden!