dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Meer dan 13.000 euro voor hospice De Cirkel

24 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT/ZWIJNDRECHT - "Lopers, vrijwilligers, sponsoren… Bedankt. Het succes van vorig jaar is overtroffen.” Dat zegt bestuursvoorzitter Peter Top van hospice De Cirkel over de tweede editie van de Inner Circle Run op 20 juni jl. in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het motto van de Inner Circle Run is lopen met een doel. Er is voor gekozen om de opbrengst van deze loop te doneren aan hospice De Cirkel. Dit jaar werd maar liefst een bedrag van € 13.787,45 bij elkaar gebracht (2012: € 8.652,50). “Wij zijn ontzettend blij met deze gift en gaan daar zeker een mooie bestemming voor vinden.” Het aantal lopers was ten opzichte van vorig jaar meer dan verdubbeld. “Gelukkig werkte dit keer het weer mee. Ook het nieuwe parcours bleek een succes. Die route liep onder andere langs het hospice waar een door de vrijwilligers van het hospice bemande waterpost was,” aldus Peter Top.

De Inner Circle Run was ook dit jaar een prachtig feest voor het goede doel. “Complimenten voor alle lopers en vrijwilligers en niet te vergeten de supporters en sponsoren. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat het weer een geslaagd evenement is geworden. Namens het hele bestuur wil ik iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de Inner Circle Run hartelijk bedanken. Op 19 juni 2014 staat de derde Inner Circle Run gepland. Ik wil iedereen oproepen ook dan weer mee te doen.”

De Cirkel, hospice voor de Zwijndrechtse Waard
Hospice De Cirkel is een plaatsvervangend thuis waar ongeneeslijk zieken die niet langer dan drie maanden te leven hebben, te gast zijn om te sterven. De kwaliteit van hun leven in de laatste fase staat hierbij centraal. Ze krijgen in het hospice dezelfde zorg als ze thuis zouden hebben van de thuiszorg, de huisarts en familie en vrienden en ze kunnen rekenen op de aanwezigheid en zorg van vrijwilligers. In totaal zijn ruim 75 vrijwilligers opgeleid en VPTZ-gecertificeerd. Hospice De Cirkel staat voor geborgenheid. Het biedt niet alleen de terminale patiënten een veilige en huiselijke omgeving, maar ondersteunt en begeleidt ook hun naasten. De Cirkel is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, huidskleur of geloof, en heeft een breed draagvlak in de samenleving van de Zwijndrechtse Waard. Door verschillende bedrijven, kerken, verenigingen, particulieren, gemeenten en serviceclubs zijn en worden fondsen bijeengebracht.

Zie ook:

Lees meer over:

hospice zwijndrechtse waard
Deel dit bericht met je vrienden!