woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

CDA tevreden over niet doorgaan bomenkap

10 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Er heerst tevredenheid bij het CDA over het feit dat er voorlopig wordt afgezien van het kappen van de bomen rond het Perenlaantje. De afgelopen tijd heeft de CDA-fractie bij keer en herhaling aangegeven bij het College, dat er met meer creativiteit gekeken moest worden naar mogelijke andere oplossingen dan het rücksichtslos kappen van dit omvangrijke stuk Ambachts natuur.

“Het is treurig dat deze beslissing genomen wordt omdat de woningmarkt zo slecht is, maar het geeft ons tijd om met andere ogen naar dit probleem te kunnen gaan kijken”, zegt CDA-woordvoerder Steven van Die. “Hierbij roepen we alle betrokken partijen op om met elkaar om de tafel te gaan zitten om alternatieven te verzinnen. ”

Van Die doelt hiermee op de gemeente, projectontwikkelaars en een afvaardiging van de grote groep bezorgde Ambachtse inwoners. “Dat hadden we al veel eerder bepleit en zijn daarom tevreden dat deze kans zich nu aandient. De gemeente moet hierin leidend zijn.”

Hiernaast heeft het CDA de afgelopen maanden regelmatig aangegeven voorstander te zijn van een onderzoek naar de plaatsing van zonnepanelen op braakliggende terreinen in Hendrik-Ido-Ambacht.

Zie ook:

Lees meer over:

volgerlanden perenlaantje
Deel dit bericht met je vrienden!