woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente stelt kap bomen in De Volgerlanden-Oost uit

10 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT -  Bouwvolgorde onder de loep vanwege economische situatie

De gemeente stelt de kap van 988 bomen in De Volgerlanden-Oost uit. De bomenkap is nodig om deelgebied A2 in De Volgerlanden-Oost bouwrijp te kunnen maken. Teunis Stoop, projectwethouder van De Volgerlanden: “Wij gaan met de ontwikkelaars en woningbouwcorporaties samen opnieuw kijken naar de bouwvolgorde voor de 1100 woningen in De Volgerlanden-Oost. Dit heeft alles te maken met de situatie op de woningmarkt, de aangepaste fasering voor De Volgerlanden en de focus op afronding van De Volgerlanden-West.

Ook willen we voorkomen dat de bewoners van de eerste bouwprojecten jarenlang op een geïsoleerde locatie wonen.  De bewoners hebben recht op een goed leefklimaat.”

Nu de bouwvolgorde opnieuw onder de loep wordt genomen, is de harde noodzaak om de bomen in deelgebied A2 deze zomer al te kappen weg. Floor van de Velde, wethouder ruimtelijke zaken: “Het college trekt de vergunningsaanvraag voor de kap in. Zodra we met de ontwikkelaars besluiten waar en wanneer we gaan bouwen in De Volgerlanden-Oost, starten we opnieuw een vergunningsprocedure”.

Teunis Stoop: “Het college wil zo weinig mogelijk tijd tussen het kappen en het bouwen. Daarmee komen we tegemoet aan de wensen van bewoners en politiek om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van de groene omgeving rondom het Perenlaantje”.

Zie ook:

Lees meer over:

volgerlanden perenlaantje
Deel dit bericht met je vrienden!