woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligster De Doorgang

7 juni 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Op vrijdag 7 juni 2013 ontving de Vlaardingse Trudy van der Boom-Los een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jan Heijkoop van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De uitreiking vond plaats in Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de viering van het 20-jarige bestaan van arbeidstrainingcentrum De Doorgang (stichting Eleos Dichtbij) waarbij mevrouw Van der Boom-Los vanaf het begin in 1993 bij betrokken is.

De 63- jarige Trudy van der Boom-Los begon in 1993 als vrijwilliger met het opbouwen van arbeidstrainingcentrum De Doorgang. Wat begon in een klein zaaltje van een kerkgebouw is nu een bruisend centrum met meerdere locaties waar elke dag cliënten met psychische problemen hun dagbesteding en training ontvangen. Het activiteitencentrum valt nu onder Eleos Dichtbij en het vrijwilligerswerk is een betaalde baan geworden.

Eleos Dichtbij is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan mensen met ernstig psychosociale of psychiatrische problemen.

De Doorgang is een modern arbeidstrainingcentrum met vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.  In een veilige omgeving hebben mensen met een psychosociaal of psychiatrisch probleem de kans om hun mogelijkheden te ontdekken en benutten. Zij kunnen er terecht voor een zinvolle dagbesteding, beschut werk of arbeidstraining en voor gezelligheid en structuur. Mevrouw Van der Boom-Los is de zeer gedreven locatiemanager van de Doorgang.

In het verleden is mevrouw Van der Boom-Los ook actief geweest als voorzitter van de Christelijke Gymnastiekvereniging D.I.O en als voorzitter van de Kring Rotterdam KNCGV (later gefuseerd tot Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Met al haar activiteiten en werk is er sprake van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling. Haar activiteiten stijgen ruimschoots uit boven datgene wat men van haar op basis van opleiding en ervaring in de functie kan verwachten. Haar werk heeft een directe maatschappelijke uitstraling naar de samenleving. Daarom is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

    

Deel dit bericht met je vrienden!