dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Weer een mooi slotweekend voor DVS

3 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor het tweede thuisweekend achter elkaar, was er weer goed nieuws voor de korfbalvereniging DVS'69.

Waar DVS-1 al enkele weken geleden zich liet kronen tot kampioen, zo volgde DVS A1 dan ook en is het officieel kampioen. DVS-2 bleef winnen de laatste weken: Als beste nummer(s) twee werd 1 van de laatste promotietickets gepakt.

DVS 1 - Thor 1 23-6 (10-3): DVS-1 beleefde een unicum in de historie (voor zover bekend) en werd zonder puntverlies kampioen. DVS-coach Chris Beuk had zijn ploeg ook in deze laatste wedstrijd een doelstelling mee gegeven (minimaal 20 goals verschil maken met degradant Thor) en die werd nagenoeg behaald. Het begin van de wedstrijd was daar debet aan: via 2-2 werd het dan wel 4-2 maar toen werd het al eigenlijk een race tegen de klok. Via de 10-3 ruststand werd met name in het laatste kwart de score flink opgevoerd en liet Thor zich gewillig naar de slachtbank leiden. Desondanks toonde de DVS coach zich tevreden en liet hij de ploeg nog maar eens weten dat “met zelfvertrouwen en met 100% overgave” er nog mooie dingen voor deze nog jonge ploeg in het verschiet ligt! Op naar de tweede klasse!

DVS 2 - Thor 2 13-4 (7-2): Het duel was belangrijker op papier dan de kwaliteit ervan. DVS kon geen kampioen meer worden maar kon alsnog als nummer twee in de poule een promotieticket winnen. “Voor de vereniging enorm van belang zodat de reserves (res. 3e klasse) gelijke tred blijven houden met het vlaggeschip (2e klasse)”, aldus DVS-coach Hartendorp. De laatste drie wedstrijden winnen was wel een voorwaarde en afgelopen zaterdag moest DVS dus nog 1 maal winnen om dat te realiseren. Laagvlieger Thor kon geen potten breken zodat DVS bereikte wat het de laatste weken had zitten voorberekenen. Tweede in de poule, 23 punten en vergeleken met alle regiopoules blijkt dat voldoende voor promotie Arjan Hoogendoorn nam afscheid van de DVS-selectie

DVS A1 – Nieuwerkerk A2 20-5 (8-4): Op papier kon het nog misgaan, echter een punt tegen Nieuwerkerk zou voldoende zijn voor DVS om aan alle speculaties een eind te maken. Dat leek nog lastig, want DVS begon niet overtuigend (0-2), en laagvlieger Nieuwerkerk toonde zich een lastige opponent in de beginfase. Via 4-4 wist DVS het talrijke DVS publiek bij rust toch al enigszins gerust te stellen (8-4). Na rust wisselden DVS coaches Schaap en Zuidweg en dat bleek niets eens een verzwakking: DVS raasde door naar 20 goals, waardoor de (kinder?) champagne bij de huldiging nog beter smaakte! Mooie bijkomstigheid was dat concurrent WION verloor bij KOAG zodat DVS afgetekend kampioen is.

Overige kampioenen: DVS-4 – Oranje Wit 9 14-6. Het kon eigenlijk ook niet meer misgaan, een punt was voldoende voor het kampioenschap .Een leuke wedstrijd in een ontspannen sfeer met een mooi kampioensteam. (foto: E.Van Kooten)

Foto hierboven: DVS D2 was al een week geleden kampioen geworden met de enorme overwinning op Ventura Sport (14-0)

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!