dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH A1 pakt in een weekeinde twee hoofdprijzen

3 juni 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Ik een weekeinde twee bekerfinales winnen, dat moet een record zijn. Officieel moeten er van de KNVB drie dagen tussen de wedstrijden zitten maar de oudste jeugd had kennelijk lak aan deze regel. ASWH A1 pakt dit weekeinde twee hoofdprijzen.

Op vrijdagavond 31 mei stond het A1-team aan de aftrap op het veld van SC Emma voor de finale om de Dordt Centraal Jeugdbokaal. Tegenstander was het Dordtse EBOH A1.

Na de reguliere speeltijd, die eindigde in 0-0 moesten strafschoppen genomen worden om een winnaar te krijgen. ASWH bleek de koelbloedigst en won met 4-3. Een bijzondere rol was weggelegd voor doelman Rody van der Poel die twee Dordtse strafschoppen stopte.

Zaterdagmiddag moest in Eindhoven worden aangetreden voor de supercup. ASWH won eerder de sectorbeker. De kampioen van de hoofdklasse, Alliance A1 uit Roosendaal, was de tegenstander. ASWH ook eerdere winnaar van de districtsbeker moest op het fraaie sportcomplex van Brabantia  aantreden tegen de kampioen van de hoofdklassen Alliance A1 uit Roosendaal. ASWH bleek veel te sterk voor de Roosendalers die op de Brabantse grond werd weggespeeld. De uitslag 5-1 voor ASWH liet aan duidelijkheid niets te wensen over.

Opnieuw weer een Cup voor het zo succesvolle team en medailles voor de spelers die inmiddels al een hele verzameling bijeen hebben gevoetbald.

Foto: A1 elftal

Lees meer over:

voetbal aswh
Deel dit bericht met je vrienden!