zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Wietplantage ontmanteld aan de Zwanenbloem

29 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdagmiddag 28 mei werd door de politie een wietplantage in een huis aan de Zwanenbloem ontmanteld. Er werden ongeveer 5000 plantjes gevonden.

De wietplantage bevond zich in een kast van een huis, uit de duurdere prijsklasse, wat al verscheidene jaren te koop stond.
 
De ontmanteling had heel veel belangstelling van de massaal toegestroomde buurtbewoners. Het was dan ook een bijzondere bezienswaardigheid in het over het algemeen zo rustige dorp.
 
De buurtbewoners vermaakten zich prima tijdens deze ontruiming, die enkele uren in beslag nam. Het leek in het heerlijke zonnetje wel een feestje. Ter verkoeling werden overal drankjes vandaan gehaald........... Velen verwonderden zich er echter over, dat ze nooit gemerkt hadden dat er iets aan de hand was bij deze woning, alhoewel er in de afgelopen tijd wel een en ander aan de woning verbouwd en uitgebroken lijkt te zijn…..
 
Niet alleen wiet werd er in de woning gevonden. Ook een prachtige grijze motor. Volgens een motorrijinstructeur moet die nieuw wel zo’n 23.000 euro hebben gekost……  Ook deze motor werd door de politie in beslag genomen en afgevoerd.
 
Op de website van de politie staat de volgende mededeling betreffende wietplantages: "Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast".
 
"Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan".
 

 

Lees meer over:

wietplantage zwanenbloem
Deel dit bericht met je vrienden!