zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Geen recent goedkeurend inspectierapport bij Bolidt

17 mei 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  "Het is onacceptabel dat bij twintig Zuid-Hollandse bedrijven de brandbeveiliging niet volledig voldoet aan de wettelijk gestelde eisen of dat er een adequate vergunning of goedkeurend inspectierapport ontbreekt". Dit stelt directeur Alex Ouwehand van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH) naar aanleiding van een brief die staatssecretaris Mansveld woensdag aan de Tweede Kamer stuurde. "De bedrijven moeten zo snel mogelijk orde op zaken stellen en de vereiste investeringen doen om aan de wettelijke eisen te voldoen".

Op 15 mei heeft staatssecretaris Mansveld de Tweede Kamer gerapporteerd over de naleving van de brandveiligheidseisen bij de opslag van gevaarlijke stoffen.  Naar aanleiding van de ramp bij Chemiepack te Moerdijk wordt door de Inspectie Leefomgeving en Transport het naleven van brandveiligheidseisen door bedrijven bijgehouden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er  veel mis was met de opslag van gevaarlijke stoffen bij Chemiepack.

De stand is opgemaakt per 25 april 2013. Bij 62 bedrijven wordt niet voldaan aan een juiste naleving. Bij 30 van de 62 bedrijven ontbreken de juiste vergunningen of een inspectierapport waaruit blijkt dat de zaak in orde is. 32 andere bedrijven beschikken wel over een goede vergunning maar daarbij voldoet de brandblusinstallatie niet aan de eisen.

Zuid-Hollandse situatie
In Zuid-Holland gaat het om zes bedrijven met een provinciale vergunning en veertien bedrijven met een vergunning van een gemeente. De bedrijven zijn:
○      Bij 11 bedrijven functioneert de brandbeveiligingsinstallatie wel, maar voldoet deze niet aan de eisen van ontwerp, aanleg en onderhoud. Het ministerie noemt dit een "onduidelijke en onwenselijke situatie". De 11 bedrijven vindt u in de brief van staatssecretaris Mansvelt die via de website van de NMZH (www.milieufederatie.nl) te downloaden is.
○      Avery Dennison Materials en Kluthe Benelux in Alphen aan den Rijn hebben geen adequate vergunning en evenmin een inspectierapport.
○      Bij DL Freight Management Rotterdam in Vlaardingen is de vergunning niet adequaat en voldoet de brandbeveiligingsinstallatie niet aan de eisen van ontwerp, aanleg en onderhoud.
○      Bij Bolidt Kunststoftoepassing (Hendrik-Ido-Ambacht), Lancelot Land (Ridderkerk) en Mavom (Alphen aan den Rijn) is geen recent goedkeurend inspectierapport.
○      Brinkman Agro in ’s-Gravenzande, Cimcool Industrial Products in Vlaardingen en Cerexagri in Rotterdam hebben geen inspectierapport.

Deel dit bericht met je vrienden!