zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Gemeente Belangen ondanks kritiek akkoord met grondexploitatie bedrijventerrein

16 mei 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - Maandag 13 mei ging de raadsvergadering over de grondexploitatie van bedrijventerrein Ambachtsezoom. De partij Gemeente Belangen ging, na wat vijven en zessen, uiteindelijk akkoord met het voorstel het bedrijventerrein te ontwikkelen.

Het plan is om de ontwikkeling in twee fases in te delen. Als de eerste fase bijna is afgerond, kan er met de tweede worden begonnen. Naar verwachting is dit in 2020.

Gemeente Belangen merkte op dat er al relatief veel kantoorruimte leeg staat in Nederland, zo'n acht miljoen m2. En ook in Hendrik-Ido-Ambacht staat veel leeg, aldus de fractie. De raad stelde echter dat nu stoppen met de ontwikkeling een strop van 500.000 euro per jaar zou betekenen. Na enig overleg onderling ging de partij akkoord met het voorstel.

Deel dit bericht met je vrienden!