vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Nepwapen in voertuig aangetroffen

14 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op de snelweg A13 werden vanmiddag drie personen aangehouden na een tip dat één van hen een vuurwapen bij zich zou hebben. Dat bleek uiteindelijk een nepvuurwapen te zijn.

Vanmiddag kreeg de politie een tip van een getuige dat er bij een tankstation nabij Hendrik ido Ambacht, op de A16 in de richting van Rotterdam, een voertuig stond met daarin drie personen. En een van de bijrijders zou een vuurwapen bij zich hebben.
 
Het Belgische kenteken van het voertuig werd vervolgens verspreid onder alle wagens en ook in het ANPR systeem gezet. De drie vervolgden hun weg in de richting van de A20 en kwamen op een gegeven moment in beeld bij de politie.
 
Zij achtervolgden het voertuig tot op een veilige plek op de A13. Daar zetten agenten de auto aan de kant en gebruikten een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) om het drietal uit hun auto te praten. Daarna werden ze aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Één van hen had een nepvuurwapen bij zich. Deze 24-jarige Roemeen moest op het bureau een LOS transactie van 170,- betalen. Vervolgens mochten zij hun weg vervolgen.

Lees meer over:

A16 tankstation
Deel dit bericht met je vrienden!