zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS-1 nu al Kampioen

13 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Feest bij korfbalvereniging DVS'69 afgelopen zaterdag. DVS-1 mocht zich na de winst op KVK, kampioen noemen en promoveert nu ook in de veldcompetitie naar de tweede klasse.

DVS 1 – KVK 1 13-6 (6-1)

“Kampioenswedstrijden zijn nooit mooi”, en dat bleek ook nu weer. Hoewel bezoekend ploeg KVK nog een serieuze poging meende te doen in de strijd met TOGO voor plek twee, daar sloeg DVS meteen die deur dicht.

De vereniging was ingericht op een feestje, en er was veel publiek op de been om getuige te zijn van een tweede promotie.

Mede onder toeziend oog van Ambachts wethouder Van der Vlies (portefeuille Maatschappelijke Ondersteuning, Onderwijs, Sport, Dienstverlening), en DVS voorzitter Van Rijn, speelde DVS voor rust te matig.

DVS speelde niet collectief en effectief als de laatste weken, maar KVK deed nauwelijks moeite om aan te dringen.

Na rust ontstond eenzelfde beeld en wisten de Ambachters tenminste de score nog te verdubbelen na rust, tot vreugde van het talrijke publiek! Hoewel het weer niet echt meezat, na het laatste fluitsignaal brak letterlijk als figuurlijk de zon door en kon de vreugde pas echt luister bij gezet worden!

Na twaalf wedstrijden is DVS nog steeds ongeslagen, heeft het zes punten voorsprong op runner up TOGO en staan er zelfs nog twee wedstrijden op het programma. Gaat DVS voor een unicum door ongeslagen kampioen te worden. Wordt vervolgd op 25 mei.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!