zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Gouden PvdA-speld voor de heer Lighaam

3 mei 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - 1 mei is de Dag van de Arbeid. Leden van de Partij van de Arbeid die 50 jaar lid zijn, ontvangen op deze dag de gouden PvdA-speld. In Hendrik-Ido-Ambacht kreeg de heer F. Lighaam de gouden roos van de Partij van de Arbeid opgespeld door Geerten Verbeet en Els Ossel, de voorzitter van het bestuur van de afdeling Hendrik-Ido-Ambacht van de PvdA en de voorzitter van de PvdA-fractie in de gemeenteraad.

De heer Lighaam is op zijn 21e lid geworden van de partij. In die tijd was het gebruikelijk om als lid van de vakbond ook lid te worden van de VARA en het Vrije Volk te lezen.
 
De heer Lighaam is op zijn 16e gaan werken als verwarmingsmonteur. Later begeleidde hij als consulent jongeren die één dag in de week naar school gingen en vier dagen het geleerde in de praktijk brachten. Toen hij 57 was, is hij gestopt met werken. Maar dat betekent niet dat hij op zijn lauweren is gaan rusten. Veel tijd heeft de heer Lighaam besteed aan ASWH en hij is nog steeds actief voor de Stichting Seniorenbus als bijrijder. Deze Stichting verzorgt het vervoer voor senioren naar alle bestemmingen binnen Ambacht en Zwijndrecht.

Lees meer over:

PvdA gouden roos
Deel dit bericht met je vrienden!