zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS: nog 1 punt

29 april 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  Moeizaam bereikte overwinningen van de selectieteams van DVS’69 afgelopen weekend: DVS-1 wonnipt van runner-up TOGO, en is bijna kampioen, DVS-2 won ook en heeft nog volop uitzicht op promotie.

(Klasse 3J) TOGO 1 – DVS 1 11-12 (10-5)
DVS kende twee afwezigen (Punt, van den Berg) en had moeite het eigen spel te spelen, door de veel te ruw spelende nummer 2 van de competitie. Die ruwheid zette TOGO nog kracht bij door DVS speelster Van Weijen te blesseren. De arbiter verzuimde in de eerste helft in te grijpen (10-5 voordeel TOGO), waardoor DVS-coach Beuk zijn ploeg tot de orde riep in de rust en zichzelf voor te spiegelen dat de tweede helft met een schone lei begonnen diende te worden. 
 
Die aanpak hielp want DVS keerde met schone gedachten terug in het spel en kroop langzaam dichterbij. Bij 11-11 diende zich een spannende slotfase aan, en scoorde  DVS aanvalster Overbeeke de winnende. DVS kon zodoende een lange neus trekken naar de geslagen runnerup van de derde klasse. DVS kan over twee weken kampioen worden als het aantredt tegen de nummer 3 van de poule, KVK.
 
(Klasse R4T) TOGO 2– DVS-2 4-6 (1-4)
Lastige wedstrijd voor DVS, met name na rust. Scoren werd een probleem voor de Ambachters waardoor het duel wel spannend bleef. In de slotfase bracht DVS coach Hartendorp routinier Bol en B-speler Van Alphen, en die laatste bracht het verschil op twee goals.
DVS is nog in de race om plek twee, dat nog kans biedt op promotie. Veel punten uit de laatste drie duels zullen echter aarbij noodzaak zijn. 
 
(Klasse A2M) IJsselvogels A2- DVS A1 uitgesteld
DVS ligt inmiddels twee wedstrijden achterop schema, maar kende toch goed nieuws. Huidig koploper WION verloor namelijk van degradant Maassluis, waardoor DVS op eigen kracht de komende weken weer lijstaanvoerder kan worden.

Lees meer over:

dvs
Deel dit bericht met je vrienden!