zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Voorbeeldwoningen gezocht voor Energiescan

29 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - De Drechtstedengemeenten starten in juni een energiebesparingscampagne voor huiseigenaren onder de naam ‘Energiescan: Je huis verdient het!’ In de aanloop naar deze campagne zoeken wij vijf huiseigenaren die hun eengezinswoning als voorbeeldwoning willen aanmelden. De huiseigenaar ontvangt hierbij een gratis Energiescan van de woning. De enige gevraagde tegenprestatie is het verlenen van medewerking aan publiciteit in regionale en lokale media en op de campagnewebsite.

Energiescan
Een gecertificeerd adviseur voert de Energiescan uit. Bij zijn bezoek kijkt hij naar al genomen energiebesparende maatregelen en adviseert hij over maatregelen die nog mogelijk zijn in deze woning. Het gaat hierbij om opties zoals isolatie, ketelvervanging of dubbel glas. De adviseur stelt daarna een rapport op voor de eigenaar. Daarin staat onder meer welke maatregelen haalbaar zijn, en wat dat ongeveer kost en oplevert. De rapportage wordt vergezeld van (vrijblijvende) offertes voor de mogelijke maatregelen.
 
Gezocht 
Vijf huiseigenaren met een eengezinskoopwoning:
• in de gemeente Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht of Zwijndrecht. 
• gebouwd voor 1976 (maar geen monument). 
• en de bereidheid om energiebesparende maatregelen te overwegen en advies hierover te ontvangen. 
Om in aanmerking te komen voor de gratis scan vragen wij u bovendien:
1. medewerking te verlenen aan het maken en voor publicitaire doeleinden inzetten van een kort interview en een foto van u en uw woning. 
2. Eventueel aanwezig te zijn op een informatieavond in uw gemeente (juni of najaar 2013).
3. Beschikbaar zijn op vrijdag 17 mei. 
U ontvangt het rapport van de Energiescan gratis. Normaal kost dit €95,00. Tijdens de campagneperiode (start juni 2013) is de scan met korting beschikbaar.
 
Aanmelden
U kunt zich tot 7 mei aanmelden als belangstellende via een aanmeldformulier op www.h-i-ambacht.nl/energiescan. Er zijn slechts vijf gratis scans beschikbaar. Op 8 mei hoort u of u bent geselecteerd en hoe laat de adviseur op vrijdag 17 mei bij u langskomt.
 
Deel dit bericht met je vrienden!