zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Koningsspelen 2013 groot succes op de John F. Kennedyschool

27 april 2013 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - afgelopen vrijdag 26 april was het bij de John F. Kennedyschool, locatie Volgerlanden, dan eindelijk zo ver… De Koningsspelen! De aanleiding was natuurlijk de kroning van onze nieuwe Koning Willem – Alexander en de abductie van onze huidige Koningin Beatrix. Alles was prima voorbereid door Het Nationaal Comité Inhuldiging, onder leiding van Richard Krajicek, in samenwerking met zo'n 6.500 scholen in Nederland.

Voordat de kinderen flink gingen bewegen tijdens deze Koningssportdag, gingen de leerlingen, net als 1,35 miljoen andere kinderen, eerst met de hele school aan tafel voor een gezond maar vooral feestelijk Koningsontbijt aangeboden door Jumbo Supermarkten.  Een gezond ontbijt is namelijk cruciaal voor genoeg energie om lekker te kunnen bewegen.
 
Om 9.30 uur werden de Koningsspelen officieel afgetrapt met het lied `Bewegen is Gezond` van Kinderen voor Kinderen. Alle kinderen zongen en dansten mee met dit speciaal voor deze dag geschreven lied. Mooi was het om de leerlingen, leerkrachten én ouders te zien in rood-wit-blauw of oranje. Elk kind had een officieel oranje Koningsspelen T-shirt gekregen van het nationaal comité en sommige kinderen hadden veel werk gemaakt van hun outfit.
 
Aanvankelijk waren er op het schoolplein diverse leuke sportactiviteiten georganiseerd, zoals o.a. hardlopen, touwtjespringen, estafette, hinkelslalom en balletje hoog houden. In verband met het slechte weer moesten de activiteiten helaas naar binnen verplaatst worden, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen hebben enthousiast meegedaan, want bewegen is leuk!
 
Om 11.45 uur waren de Koningspelen voor groep 1 t/m 4 afgelopen, maar voordat zij konden genieten van hun vakantie kregen zij nog een officieel Certificaat als aandenken van deze onvergetelijke dag.
 
Voor groep 5 t/m 8 waren de Koningsspelen nog niet voorbij. Na de lunch waren er speciaal voor hun namelijk nog meer sportactiviteiten, zoals slagbal, estafette, duo-voetbal, een botenrace en kregen ze dansles onder leiding van Jamie Kooij. Na al dat sporten kregen alle kinderen om af te koelen nog een heerlijk soft-ijsje of een slush-puppie, aangeboden door Snackbar Verhage. Om 14.30 uur werd deze sportieve dag ook voor groep 5 t/m 8 afgesloten met een prijsuitreiking en konden ook zij gaan genieten van hun welverdiende meivakantie.

Lees meer over:

koningsspelen volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!