zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Grote opkomst tijdens SGP bijeenkomst over principes versus praktijk

27 april 2013 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op 22 april heeft de SGP in de Dorpskerk te Hendrik-Ido-Ambacht een bijeenkomst gehouden met als sprekers Mr. C.G. (Kees) van der Staaij Ds. W. Visscher. Bij deze bijeenkomst waren meer dan 200 belangstellenden aanwezig.

 

De sprekers gaven een korte inleiding op het thema. Hierbij kwamen vragen aan de orde zoals: Hoe leven we als christenen in een post-christelijk land? Hoe laten we zien waar we voor staan, in de politiek en in het 'normale' leven? Ds. W. Visscher, predikant van de Gereformeerde Gemeente te Amersfoort, benadrukte dat we meer moeten nadenken over onze plaats in de maatschappij en hoe we moeten omgaan met de ontwikkelingen die zich (gaan) afspelen. Mr. C.G. (Kees) van der Staaij, SGP fractievoorzitter in de Tweede Kamer, onderstreepte aan de hand van actuele gebeurtenissen het belang om op basis van onze standpunten te blijven deelnemen aan het debat in de samenleving en hiervoor op basis van argumenten steun te zoeken bij andere partijen.
 
Daarna vond aan de hand van stellingen een discussie plaats onder leiding van Jeroen van der Laan. Per stelling werd de aanwezigen gevraagd om een groen of rood briefje op te steken. Dit leidde tot een interactieve discussie met de sprekers en aanwezigen. 
We zien terug op een boeiende en geslaagde avond!
 
 

Lees meer over:

sgp dorpskerk
Deel dit bericht met je vrienden!