vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Romy de Goederen wint gedichtenwedstrijd

25 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op woensdag 24 april hebben de burgemeesters Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht en Maria Wiebosch-Steeman van Zwijndrecht bekend gemaakt wie er dit jaar de gedichtenwedstrijd hebben gewonnen. De eerste plaats is voor het gedicht ‘Gevangen’ van Romy de Goederen uit de vierde klas van het Develsteincollege.

 

De tweede plaats is voor het gedicht ‘afgesproken’ van Cassey Knipscheer. Romy en Cassey mogen hun gedichten voorlezen tijdens de herdenking op 4 mei. Daarnaast koos de jury nog drie gedichten uit die een prijs verdienen. Het gaat om de gedichten, ‘vrijheid spreek je af’ van Mark van Namen, ‘vrijheid afspreken’ van Michelle Plevier en ‘Is dat Afgesproken?’ van Michelle Borsboom.
 
Gedichtenwedstrijd
Ieder jaar organiseren het Herdenkingscomité 4&5 mei te Hendrik-Ido-Ambacht Ambacht en de Stichting Oranjefeesten Zwijndrecht een gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de bovenbouw van de HAVO/VWO klassen van de scholengemeenschappen Develstein en Walburg kunnen meedoen. Het thema voor dit jaar is ‘vrijheid spreek je af’. Een deskundige jury bestaande uit een journalist, lerares- en leraar Nederlands, schrijfster en bibliothecaris hebben de winnaars gekozen.

Lees meer over:

gedichten develsteincollege
Deel dit bericht met je vrienden!