zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Teams Olympia halen finale Rayon Turn Toernooi

22 april 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  Afgelopen zaterdag kwamen vier turnteams van Olympia Papendrecht in actie in de laatste poulewedstrijden van het Rayon Turn Toernooi. Een eerste of tweede plek in de poule is goed voor een plek in de finale van dit toernooi op 1 juni in Dordrecht. De jeugd A van Olympia had zich al geplaatst voor deze finale, omdat tot nu toe alle wedstrijden waren gewonnen. Ook de laatste wedstrijd tegen OKK Ridderkerk werd door dit team gewonnen. Het instapteam plaatste zich ook voor de finale door winst op EMS Almkerk. De senioren B, dit is een combinatieteam samen met Vridos Giessenburg had zich enkele weken geleden al voor de finale geplaatst doordat ze alle poulewedstrijden wisten te winnen.

 
Bij de senioren A heeft Olympia twee teams waarvan een als combinatie met OKK Ridderkerk. Zaterdagavond werd de laatste en beslissende wedstrijd geturnd tegen Sparta Dordrecht. Olympia/OKK won de wedstrijd met 222.90 tegen 212.00 en haalde daarmee de finale. Kirsten Kuntz was de beste turnster met 45.95 onder meer door een 11.40 op de balk, een toestel dat voor beide teams wat hindernissen kende en een 11.60 aan de brug. Emina Visca werd 2e met 44.55, onder meer door een mooie vloeroefening, goed voor 11.80. Elianne Zwanen van Sparta eindigde als 3e met 44.50. Olympia/OKK maakte het verschil vooral op balk. Ondanks dat het team behoorlijk wat vallen moest incasseren werd er verder netjes en technisch goed geturnd en dat scheelde in de eindcijfers met Sparta. Al met al een gezellige wedstrijd in Dordrecht en als beloning een plek in de finale voor dit combinatieteam.
 
Ook de jeugd B kwam zaterdag in actie. Ondanks dat zij de wedstrijd tegen KDO Dordrecht zeer ruim wonnen, plaatsten zij zich niet voor de finale. Op de brug en sprong werd het verschil gemaakt. Lotte van Kooten kreeg een 13.10 voor haar sprong. En op de brug turnde Hélène Borsje het hoogste cijfer van de wedstrijd: 14,35. De individuele 1e plaats ging naar Deborah aan de Wiel (51,25) van KDO Dordrecht, gevolgd door Hélène Borsje (50,25) en Lindsey Koenders (49,90) van Olympia. Op de foto het team van Olympia met op de eerste rij van links naar rechts: Kayla Cleton, Anna Bakker en Lotte van Kooten. Achterste rij van links naar rechts: Fleur Witteveen, Lindsey Koenders, Lois de Jong en Hélène Borsje.

Lees meer over:

turnen
Deel dit bericht met je vrienden!