vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido legt beslag op tweede plaats

22 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Lucrasoft/Vollido heren 1 heeft het seizoen 2012/2013 op de tweede positie afgesloten. In een thriller van een wedstrijd zette Vollido directe concurrent Spirit 1 met 3-1 opzij. De eerste set begon logischerwijs nerveus en beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Omdat Vollido op de beslissende momenten net wat vaster was, kon deze set met 23-25 in de Ambachtse tas worden gestoken.

De tweede set werd een prooi voor Spirit. Met indrukwekkend spel lieten de Barendrechters Vollido slechts 19 punten. Met enkele wissels in Vollido's opstelling werd er vooral geïnvesteerd in de verzorging van de pass en dat leverde de derde set op voor Vollido met alweer 23-25. Hiermee was de tweede plek een feit zodat de vierde set nog slechts een formaliteit was.
 
Het seizoen van Vollido 1 duurt door deze eindpositie een week langer. Zaterdag aanstaande spelen de heren in Middelbeers een promotietoernooi waarin een plek in de derde divisie op het spel staat. Ongeacht de uitkomst daarvan is duidelijk dat dit seizoen als een succes mag worden betiteld.
 
De laatste wedstrijd van het seizoen was voor De Groot/OptiekVollido dames 1 in Oud beijerland tegen de dames van DVO. De eerste set liep alles perfect bij Vollido. Iedereen voerde zijn taak uit en er werd geknokt voor ieder punt. DVO had hier geen antwoord op en de set ging makkelijk naar Vollido.
 
De tweede set werd spannender. Vollido keek tegen een achterstand aan maar vocht zich terug. Uiteindelijk trok DVO aan het langste eind. De derde set was aan de kant van Vollido niet best, dus DVO pakte deze set met gemak. Bij een 2-1 voor DVO kon de wedstrijd nog alle kanten op. Vollido moest weer een inhaalsprint inzetten maar deed dit met succes. Daarmee moest een vijfde en beslissende set worden gespeeld. DVO pakte hierin eigenlijk meteen de leiding en Vollido kon zich niet terugvechten. De laatste wedstrijd werd dus een 3-2 verlies. Dames 1 eindigt door dit resultaat op een gedeelde vijfde plek in de ranglijst van de 1e klasse.  

Lees meer over:

volleybal vollido
Deel dit bericht met je vrienden!