zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Recherche vraagt hulp burgers bij onderzoek naar overval

18 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april vond aan de Gerard Alewijnsstraat een overval plaats. Hierbij raakte een echtpaar lichtgewond. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Overval 
De twee slachtoffers werden die nacht rond half vier buiten voor hun woning opgeschrikt door twee mannen. De twee eigenaren van een horecagelegenheid kwamen op dat moment thuis van hun werk. De overvallers bedreigden hen en eisten geld. Er ontstond een worsteling tussen de man en vrouw, van 42 en 46 jaar, en de twee onbekende overvallers. Het echtpaar raakte hierbij lichtgewond. Omdat de overvallers werden tegengewerkt en de slachtoffers om hulp riepen, gingen zij er zonder buit vandoor.
 
Getuigenoproep 
De gealarmeerde politie startte die nacht een uitgebreid onderzoek in de wijk maar trof de overvallers niet meer aan. De afgelopen dagen vond al een uitgebreid buurtonderzoek plaats maar de recherche kan alle informatie gebruiken om dit misdrijf op te lossen.
 
Heeft u in de loop van de nacht iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord? Heeft u een scooter gezien in de wijk Krommeweg, of in de omgeving daarvan, met daarop twee personen, beide in donker gekleed? Of heeft u anderszins informatie, hoe onbelangrijk die ook mag lijken, die kan leiden tot meer duidelijkheid over dit incident? Dan kunt u bellen met het team via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Deel dit bericht met je vrienden!