vrijdag 21 januari 2022

Alles over Ambacht

Korfbalvereniging DVS telt af

15 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Wisselende resultaten voor de korfbalteams van DVS-1; DVS-1 won souverein van VIOS en blijft onbedreigd koploper. DVS-2 leed een gevoelige nederlaag tegen koploper ONDO waardoor de kansen op promotie minder worden. DVS A1 won, en blijft  koploper.

DVS-1 – VIOS 1 14-8 (7-4)
Goede start van DVS tegen het onvoorspelbare VIOS, waar DVS op gegeven moment aanvallend de verkeerde oplossingen zocht zodat de rebounds voor de bezoekende ploeg uit Willemstad waren. Ook verdedigend acteerden de Ambachters matig zodat VIOS niet weggespeeld werd.
 
De nummer twee in de poule (TOGO) won ook en volgt DVS op vier punten. Nummer drie KVK won en blijft (gedeeld) derde. Genoemde ploegen zijn de tegenstanders van DVS. Komend weekend is DVS (selectie) vrij, op 27 april gaat DVS dan op bezoek bij TOGO, dat voor de laatste kans zal vechten. Wint DVS, dan kan het de week erop al in de thuiswedstrijd tegen KVK al kampioen worden!
 
DVS-2 – ONDO 3 10-13 (6-6)
Flitsende start van DVS (2-0) dat direct de aspiraties van deze belangrijke wedstrijd duidelijk maakte, Tegen het einde van de eerste helft verloor DVS echter het initiatief (5-6) maar ging toch nog hoopvol de kleedkamer in halverwege (6-6). Ondanks de 7-6 voorsprong liet met name het geroutineerde herenkwartet van ONDO hun gezicht zien en bracht mede daardoor ONDO op een 8-13 voorsprong. DVS probeerde het tij nog te keren met wissels maar het bleek te laat. Twee goals extra voor DVS maar toen was het eindsignaal al aanstaande.
 
DVS blijft tweede in de poule maar voelt nu de hete adem van TOGO en KVK in de nek, die ook hier de eerste tegenstanders zijn vanaf 27 april. 
 
DVS A1- Maassluis A1   10-5 (x-x)
Makkelijke overwinning van DVS dat zichtbaar moeite heeft de motivatie op te brengen tegen (qua stand) mindere ploegen. Als dan ook de weersomstandigheden (wind!) en de arbitrage niet mee zitten, dan ontstaan lastige periodes in de wedstrijd voor de Ambachters. Een verdienste is dan weer wel voor de ploeg dat als het even aanzet direct de voorsprong werd gepakt.
 
DVS blijft koploper omdat directe concurrent WION verloor 27 april het vervolg, tegen Ijsselvogels (uit).

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!