zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Voorjaarsroeitocht naar Hendrik-Ido-Ambacht

15 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Een week later dan gepland in verband met het koude weer, werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse voorjaarsroeitocht van Barendrecht naar Hendrik-Ido-Ambacht gevaren. Met gelukkig een redelijke temperatuur en niet al te veel wind was het prima roeiweer. Er werd gevaren in verschillende boottypes (o.a. Wherry, C4+ en 4+).

Vanwege de lage watertemperatuur ontbraken dit keer de skiffs. Aangekomen in Ambacht werden de jeugdleden verrast door de nieuwe jonge ondernemer Allessandro Trivoli van Eeterij & Tapperij 't Ambacht (@tapperijambacht) aan de Dorpsstraat 125. Hij bood alle jeugdroeiers gratis een puntzak frites aan.

Mooie geste van de nieuwe eigenaren! De roeiers konden hierna de terugtocht naar Barendrecht weer aan. De verwachting is dat roeiers vaker in de kom, welke nu ook voorzien is van een nieuwe veilige  houten beschoeiing, zullen aanleggen voor een kortere of langere pitstop voordat de terugtocht naar Barendrecht zal worden aanvaard. Het was een mooie tocht, met een terechte pluim voor deze Ambachtse ondernemer.

Lees meer over:

Dorpsstraat roeien
Deel dit bericht met je vrienden!