zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

'Gemeente onderzoekt mogelijkheid zonnepanelen nieuwe woningen'

9 april 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeente gaat onderzoek of het mogelijk is om de nog nieuw te bouwen woningen in Volgerlanden te voorzien van zonnepanelen. Dit na een verzoek van het CDA.

Het CDA pleit voor 'meer aandacht en onderzoek naar de mogelijkheden om duurzaam energiegebruik op lokaal niveau te stimuleren'. Vanuit die gedachte kwam de partij met het idee van de gratis zonnepanelen voor nieuwe woningen.

Patrick van der Giessen: "We kunnen de panelen nu al kopen en die op braakliggende terreinen als De Volgerlanden-Oost, Noordoevers en de Ambachtse Zoom installeren en hierdoor laten renderen. Op het moment dat eenwoning wordt gebouwd kunnen de panelen erop worden gemonteerd’’.

Wanneer de gemeente met de resultaten van haar onderzoek komt, is nog niet bekend.

Lees meer over:

CDA zonnepanelen volgerlanden
Deel dit bericht met je vrienden!