zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Uitreiking oranje strikken

9 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Twee organisaties in Hendrik-Ido-Ambacht ontvangen deze week uit handen van burgemeester Jan Heijkoop een oranje strik: de Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana en het Historisch Genootschap. De oranje strikken zijn een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging.

Zij belonen belangrijke landelijke initiatieven voor feestelijke activiteiten met een oranje strik en hebben burgemeesters de mogelijkheid gegeven om ook lokaal oranje strikken uit te delen. De Oranjevereniging ontvangt de oranje strik voor de algehele coördinatie en organisatie van alle activiteiten rondom Koninginnedag. Het Historisch Genootschap ontvangt de oranje strik voor hun diverse activiteiten over het Koningshuis, waaronder een tentoonstelling.

Burgemeester Jan Heijkoop overhandigt op dinsdag 9 april om 20.00 uur de oranje strik aan de Oranjevereniging (Jaagpad 12) en op woensdag 10 april om 20.30 uur aan het Historisch Genootschap (Hervormd Jeugdcentrum, Vijverhof 10). De strik bestaat uit een oorkonde en een digitale oranje strik om te publiceren bij hun activiteiten.

Lees meer over:

vijverhof jaagpad oranje strik
Deel dit bericht met je vrienden!