DVS WEER JAAR IN TWEEDE KLASSE

02 maart 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  OP EIGEN KRACHT HEEFT DVS HANDHAVING IN DE TWEEDE KLASSE GEREALISEERD. ER WERD GEWONNEN VAN HET WESTLANDSE VALTO MET 12-10. DVS-2 LEED EEN GEVOELIGE THUISNEDERLAAG VAN TJOBA-3 EN HEEFT NOG EEN PUNT NODIG OM NIET IN DE POULE OP DEGRADATIEPLEK 7 OF 8 TERECHT TE KOMEN

(2I) DVS-1 – VALTO 1 12-10 (10-4)
Er was een flitsende start van de Ambachters in de belangrijke wedstrijd tegen Valto. Na de 4-1 voorsprong zag DVS de ploeg uit De Lier wel weer dichterbij komen (4-3). Het prima spel van DVS leidde niet direct tot de gewenste beloning, maar tien minuten voor de pauze resulteerde een sterke periode van de thuisploeg in liefst zes goals. De 10-4 ruststand was geruststellend, maar de absolute scherpte was daardoor ook weg. Het niveau van de eerste helft werd niet meer gehaald, en kon Valto door veel inzet dichterbij komen. Toch kon DVS het duel rustig uitspelen omdat het zelf nog twee goals maakte, en door deze winst het noodzakelijke wedstrijdpunt binnen sleepte en lijfsbehoud behield in de tweede klasse.

(Res.3T) DVS 2 – TJOBA 3 7-14 (5-7)
Net als de “heenwedstrijd” kon DVS gastploeg Tjoba goed partij geven en was de schade bij rust beperkt. Na rust bleken de bezoekers uit Zeeland toch een maatje te groot en gaf het DVS het nakijken (7-14).

Er dient zich nog een spannend weekend aan: DVS-2 is nog niet geheel zeker van handhaving. Het zal zeker een ploeg onder zich houden maar met nog een wedstrijd te gaan, staat DVS zelf vijfde en heeft nog twee punten voorsprong op de bedreigende laatste plek (nu Tjoba).

Ook heeft DVS nog een punt voorsprong op die andere bedreigende plek 7 (nu DSO en TOGO).

DVS speelt tegen de huidige nummer twee, Oranje Nassau (in Vlaardingen,18 uur), en zou met minimaal een punt definitief geholpen zijn. DSO speelt tegen Fortis; TOGO gaat op bezoek bij Tjoba. Wellicht dat het doelsaldo het verschil gaat maken!

(2M)

DVS A1 vrij

Komend weekend valt de beslissing in de poule van A1. DVS is nog koploper met een punt voorsprong op runner up Ventura Sport en SDO. DVS speelt de streekderby tegen de huidige nummer vier ADO in ’s-Gravendeel (12 uur). Ventura Sport en SDO spelen later op de dag dus dan kan het al beslist zijn.