DVS wint ruim van het ZeeuwseTogo

11 februari 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS startte in deze wedstrijd voortvarend toen na drieminuten de 2-0 al op het bord stond. Het Zeeuwse TOGO toonde de stugheid al snel en leek niet onder de indruk (2-3) en dat na amper tien minuten spelen! DVS hield het initiatief en leidde met 8-5 na twintig minuten. De ploeg uit Goes toone weer de intentie en deelde een rake klap uit vlak voor rust: 8-9.

DVS-coach Beuk hamerde er nog zo op het collectief met elkaar op te lossen en hoewel dat niet vlak na rust effect had, zette de tot dan toe boeiende strijd zich voort (8-10, 9-11). Langzaam kantelde de wedstrijd in DVS-voordeel. In de veertigste minuut viel de 11-11, en vijf minuten erna pakte de thuisploeg weer de voorsprong (12-11.. In de tien minuten erna besliste het ontketende DVS het duel definitief en liep uit naar 15-11. Pas in de laatste vijf minuten viel de Zeeuwse derde goal na rust. DVS had de eigen score sinds rust inmiddels al verdubbeld (16-12).

Helaas voor de DVS supporters was er na afloop verrassend nieuws uit Vlaardingen, waar Oranje Nassau, thans onderaan staand in de poule, het Sliedrechtste Merwede pootje had gelicht. DVS heeft, met nog twee wedstrijden te gaan, wel nu vier punten voorsprong op TOGO en Oranje Nassau. DVS speelt pas weer op 2 maart.

DVS-2 bleef helaas op een 10-10 uitslag steken tegen het 2e team van Togo.