zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Tafeltennisvereniging Serve ’71 organiseerde 3 succesvolle toernooien

29 januari 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -   Tafeltennisvereniging Serve ’71 heeft de afgelopen weken drie belangrijke toernooien georganiseerd. Op 28 december was er het kindertafeltennisfeest. Zo’n 110 kinderen van de basisscholen De Meander, Willem De Zwijger, De Bron, John F. Kennedy, Stadhouder Willem III, Koningin Wilhelmina, De Tweestroom en De Waterlelie deden hieraan mee. ’s Morgens maakten de kinderen van groep 4 tot en met 6 middels diverse spelvormen kennis met het tafeltennis. De deelnemers werden in groepen verdeeld en konden ook als groep punten verdienen. Het was dus belangrijk om elkaar te helpen en goed samen te werken. Op één onderdeel was het wel mogelijk om individueel te excelleren, zodat aan het einde van de ochtend Tjeerd Dekker van De Meander als winnaar kon worden aangewezen.

’s Middags werden de deelnemers van de groepen 7 en 8 verdeeld in drie grote groepen. De meisjes vormden één groep en aan het einde van de middag stonden Leanne Zweistra, Mirthe Makkenze en Anneleen Plaisier (allen van Willem De Zwijger) op het podium met respectievelijk een eerste, tweede en derde plaats. De andere twee groepen werden gevormd door de jongens en de indeling hiervan was afhankelijk van de uitslagen in de poules. In categorie B wisten Niels Plaisier en Toine van Es, beiden van Willem De Zwijger, zich in de finale te knokken, waarbij Niels aan het langste eind trok. Marnix Trouwborst van Koningin Wilhelmina wist zich te verzekeren van de derde plaats. In categorie A werd een aantal mooie en spannende wedstrijden gespeeld en de finale was hierop geen uitzondering. Lucas Kapaan van De Meander won uiteindelijk na een 1-0 achterstand. Dennis Toet van Koningin Wilhelmina en Jelle Dekker van De Meander legden beslag op de tweede en derde prijs.

De Meander had met negen deelnemers uitzonderlijk goed gepresteerd en verdiende zodoende de scholenprijs. Daarmee voorkwamen ze dat Willem De Zwijger de beker voorgoed kon houden. De fotoreportage van het kindertafeltennisfeest is terug te vinden op de website van Serve ’71 (www.serve71.nl).

Op zaterdagmiddag 19 januari vonden voor de jeugd van de tafeltennisvereniging de clubkampioenschappen plaats. Er werd gestart in twee categorieën en in iedere categorie werd in twee poules gespeeld. Hierna werden de kruisfinales en uiteindelijk de finales gespeeld. Na een bloedstollende eindwedstrijd tussen Daphne Fioole en Michaël Gouman bemachtigde eerstgenoemde in de vijfde set met 11-8 de wisselbeker in de 1e categorie en daarmee werd ze clubkampioene. De beker voor de 2e categorie ging naar Maurits Boudewijn. Hij speelde een schitterende laatste wedstrijd tegen Dennis Toet.

Voor de senioren hadden de clubkampioenschappen plaats op woensdagavond 23 januari. Er werd eerst in een voorronde gestreden om een plek in de poule van de 1e categorie. De verliezers van het voorrondeduel vielen automatisch in de poule van de 2e categorie. Na de poule werd er gestreden voor de finale. In de 2e categorie ging die tussen Roel Tieleman en Marcel van de Merwe. Roel won. In de troostfinale moesten Gerard Maaskant en Hugo Verhoeven zich met elkaar meten. Hugo won deze wedstrijd en werd derde.

In de 1e categorie ging het uiteindelijk tussen Erwin de Gelder en Vincent de Gelder. In een spannende finale (11-8, 11-9, 9-11, 10-12 en 11-8) is Erwin erin geslaagd om clubkampioen te worden. In de troostfinale, die ging tussen Aad Kal en Lars van IJzendoorn, lukte het de eerste de derde prijs binnen te halen.

Heeft u of heb je interesse om eens te komen kijken bij deze tafeltennisvereniging? Kom gerust langs op woensdag- en/of donderdagavond. Kijk voor de aanvangstijden op de website www.serve71.nl. De eerste drie keer is het trainen gratis.

Deel dit bericht met je vrienden!