zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

College bezoekt uitvaartcentrum

24 januari 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdag 22 januari bezocht het college van B&W het uitvaartcentrum op de begraafplaats Achterambacht. Samen met enkele medewerkers van de gemeente kregen zij een toelichting op het reilen en zeilen in het centrum en een rondleiding. In het uitvaartcentrum is sinds de komst van beheerder Constance Eekhof halverwege vorig jaar, een aantal dingen veranderd. Verantwoordelijk portefeuillehouder Floor van de Velde: “Je kunt duidelijk merken dat het gebouw sfeervoller is geworden. Je proeft de sfeer van een bijzondere omgeving. Met -soms hele kleine- aanvullingen in de inrichting, is intimiteit toegevoegd. Bijvoorbeeld in de 24-uurs kamers. Daar kun je echt als familie bij elkaar zijn.”

Voldoet aan behoefte
Behalve de aanpassingen in de inrichting, zijn er ook andere dingen aangepast zoals de catering. Maar er blijft natuurlijk altijd nog voldoende te wensen over. Niet alleen in technische aanpassingen, maar bijvoorbeeld ook een open dag staat op de planning. Hiermee wil Constance Eekhof meer bekendheid geven aan de uitgebreide mogelijkheden van het uitvaartcentrum. Wethouder Floor van de Velde: “We hebben met het uitvaartcentrum een prachtige voorziening in onze gemeente gekregen. Bovendien wordt er aanzienlijk meer gebruik van gemaakt dan we voor de opening hadden verwacht. Blijkbaar voldoet het aan een grote behoefte van onze inwoners en daar ben ik blij om.”

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!