zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS-1 steelt bijna een punt in Maassluis

21 januari 2013 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS-1 kwam al snel 8-1 achter tegen de eersteklasser uit Maassluis. DVS hield zich vanaf het begin niet aan de verdedigende afspraken, en dat strafte de thuisploeg gedegen af door sterk te acteren in de korfzone. Daar kwamen ook nog wat afstandsschoten bij en dat bracht veel onrust in de Ambachtse gelederen. In de rust benadrukte DVS-coach Beuk nog eens wat hij van zijn ploeg verwachtte en dat bleek te werken: na rust scoorde zijn ploeg direct drie goals: 10-8.

Er ontstond een echte wedstrijd maar DVS had de pech dat de thuisploeg mee bleef scoren. DVS drong nog eens goed aan bij 13-11 en had ook nog eens de pech dat een zuiver DVS doelpunt werd afgekeurd; Toen Maassluis het verschil weer op twee bracht, bleek de tijd tekort voor DVS om nog eens dichterbij te komen.

Gelukkig voor DVS, verloren in dezefde poule TOGO en Oranje Nassau eveneens, waardoor DVS nog steeds drie punten los staat op deze ploegen.

Als DVS zich echt wil gaan meten met de middenmoot, dan is volgende week de kans, wanneer streekgenoot Merwede, momenteel vierde, naar de Ambachtse Ridderhal komt (aanvang 19 uur).

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!