zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Bevroren beregeningsinstallatie op de ijsbaan

18 januari 2013 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Enkele vrijwilligers zijn uren bezig geweest om de ijsbaan bij Sandelingen schaatsbaar te maken. Met een geleende beregeningsinstallatie, die normaal in de land en tuinbouw wordt gebuikt om het gewas te besproeien, wordt water op het ijs gespoten. 

Op deze wijze wordt de bevroren ondergesneeuwde en daardoor onbruikbaar geworden schaatsbaan nog een beetje schaatsbaar te maken met een nieuwe laag water in de hoop dat het vannacht stevig gaat vriezen.

Getracht wordt de baan zover onderwater te zetten dat zich een nieuwe gladde ijslaag vormt, zodat zaterdag de schaatsliefhebbers de schaatsijzers onder kunnen binden om hun rondjes op de natuurbaan te kunnen schaatsen.

Hopelijk blijft de beregeningsinstallatie goed werken, want er heeft zich inmiddels heel wat ijs aan de installatie gehecht.

Lees meer over:

ijsbaan sandelingen schaatsbaan
Deel dit bericht met je vrienden!