zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

John F. Kennedyschool viert Kerst

23 december 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op basisschool de John F. Kennedy, locatie Volgerlanden, werd donderdagavond 20 december de kerstvakantie op een gezellige manier ingeluid.

In de feestelijk versierde klaslokalen werd door de kinderen van een heerlijke maaltijd genoten en de ouders konden in de hal genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Traditie voor deze jenaplanschool, die elk jaar voor het feest van het licht een dergelijke bijeenkomst organiseert. De bedoeling is elk jaar op dit tijdstip even gelegenheid te bieden om ongedwongen bij elkaar te zijn. Normaal gesproken komen ouders er alleen om hun kind te halen of te brengen, maar het blijkt dat het ook erg leuk wordt gevonden kennis te maken met andere ouders. De maaltijden en de hapjes in de lokalen en de hal zijn allemaal bereid door de ouders zelf.
 
Na het Kerstdiner verzamelden iedereen zich op het schoolplein met een zelfgemaakte lampion om vervolgens gezamenlijk in een lange stoet te lopen naar de kerk, waar een sfeervolle kerstviering werd gehouden. Bij binnenkomst in de kerk werd iedereen verwelkomt met prachtige kerstliederen door een koor, welke voor de gelegenheid gevormd is door enkele ouders. Tijdens de viering werd er enthousiast gezongen door de kinderen en de overige aanwezigen. Iedere klas had een liedje ingestudeerd wat te samen het kerstverhaal vertelde. Op school hadden de kinderen een mooie kerstwens geschreven in een ster en deze werden tijdens de viering in de kerk opgehangen. Het thema dit jaar was namelijk “Licht”, misschien wel het meest gebruikte thema in de kerstperiode. Het past ook zo mooi in deze donkere tijd van het jaar waarin brandende kaarsen voor sfeer en gezelligheid zorgen. Maar dit licht kan ook verwijzen naar het symbolisch licht dat de duisternis kan verdrijven. Licht in de vorm van geborgenheid, troost, uitzicht en geluk. 
 
Het was ook dit jaar weer een mooie afsluiting van 2012 en namens de kinderen en het team van de John F. Kennedyschool wensen wij u een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

Lees meer over:

volgerlanden john f kennedy
Deel dit bericht met je vrienden!