DVS stelt teleur tegen Togo

10 december 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS heeft het niet waar kunnen maken tegen de op papier gelijkwaardige tegenstander: togo. waar op winst werd gerekend was een schamel punt het eindresultaat. dvs-2 ging zelfs volledig kopje onder tegen de reserves uit goed. het goede nieuws kwam uit eindhoven waar dvs a1 won van “runner up” rust roest

(2I) TOGO 1 – DVS 1 12-12 (5-6)
DVS begon voortvarend in Goes en kwam met 1-3 voor. Na een doelpuntloze periode behield DVS wel het initiatief maar kwam thuisploeg TOGO terug bij rust: 5-6. Het bleef gelijk opgaan na rust tot aan de slotfase, waar TOGO ineens brutaal de leiding nam (11-10), echter DVS knokte zicht terug en leek met de schrik vrij te komen (11-12). Echter de ploeg van coach Beuk vergat de wedstrijd uit te spelen, waarna de gemotiveerde thuisploeg in de slotaanval alsnog een punt behaalde (12-12).

Komend weekend gaat DVS op zoek naar revanche op zichtzelf: dat moet dan bij middenmoter Valto, dat slechts een plaats hoger staat dan DVS.

(Res.3T) TOGO 2 – DVS 2 12-10 (8-4)
Slecht begin van de wedstrijd voor de Ambachters die al na vijf minuten op een 4-0 achterstand stonden. Daarna ging DVS eindelijk meedoen maar was het verschil bij rust nog niet weggewerkt: 8-4. Ook hier een doelpuntloze periode na rust, maar het missen van een strafworp en andere opgelegde kansen werd DVS pas echt fataal. Hoewel DVS dichterbij kwam was van een inhaalrace zodoende geen sprake: 12-10.

Komend weekeinde gaat DVS weer op herhaling in Goes, waarbij er naar eerherstel gezocht wordt tegen Tjoba-3.