vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Pietenliefde op de John F. Kennedyschool

7 december 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op jenaplanschool de John F. Kennedy, locatie Volgerlanden ontstond woensdagochtend 5 december een nieuwe Pietenliefde. 

De dag begon spannend voor de kinderen, want wat was er toch aan de hand met dat ene Pietje? Waarom was hij zo verdrietig? Wat bleek, hij had gezien dat zijn grote vriend Pietje Verliefd was getrouwd met zijn vriendinnetje en dat die nu zo gelukkig was en dat wilde hij ook!  Dus hij ging ook op zoek. Met een mooie rode hartjesballon vroeg hij aan elke juf of zij zijn vriendinnetje wilde worden, maar ja die hadden allemaal al een vriendje.  

Verdrietig rende hij de gangen in op zoek naar nog meer juffen. Sinterklaas vertelde dat sinds Pietje verliefd was getrouwd bijna alle Pieten een vriendinnetje willen en dat hij niet wist wat hij ermee aan moest . Het 2e pietje, Pieternella, werd toen ook verdrietig, want zij was al heel lang verliefd op Pietje Verdriet, maar durfde dat nooit tegen hem te zeggen.  
 
Sinterklaas vroeg de kinderen hem te helpen en riepen Pietje Verdriet terug in de hal. Sinterklaas vertelde hem dat hij misschien eens wat dichterbij moest zoeken. Pietje Verdriet keek toen eens goed in de ogen van Pieternella en toen gebeurde het…de vonk sloeg over. Een nieuwe Pietenliefde was ontstaan. Het werd een gezellige ochtend, de Sint werd getrakteerd op heel veel mooie liedjes en tekeningen en iedereen danste mee op de “zwarte Pietenstyle”.  Een mooie start voor zijn verjaardagsfeest.

Lees meer over:

sinterklaas school
Deel dit bericht met je vrienden!