zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido Heren 1 verliest topper, de dames 1 wint wel

3 december 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het eerste herenteam van Vollido heeft de topper tegen en bij de koploper, Fusion 2, verloren met 3-1. Enigszins gemankeerd door twee mannen met fysieke ongemakken, was de wedstrijd vooral gedurende de tweede en derde set spannend.

Vanaf het begin van de wedstrijd maakte Fusion duidelijk dat zij de nummer één zijn met een goede reden; met 25-14 was er geen enkele discussie wie de sterkste was. Na enkele aanpassingen werd er in de tweede set veel aggressiever en verzorgder volleybal gespeeld door Vollido, wat resulteerde in een 25-23 overwinning. Hierdoor aangemoedigd en door een goed spelende Martin Schiereck, veteraan in het team én voorzitter van Vollido, werd de derde set pas op het einde beslist. Helaas waren het de heren van Fusion die met 25-22 aan het langste eind trokken.

In de vierde set was halverwege de set al duidelijk dat Vollido niet bij machte was om het tij te keren. Vollido staat nu derde maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee Spirit. Volgende week zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen DVO uit Oud-Beijerland.

Dames 1 kon bij Fusion wél voor winst zorgen. Het eerste damesteam van Vollido bezette bij aanvang een 8e positie in het klassement waar tegenstander Fusion onderaan te vinden is. Dames 1 had desondanks moeite met het rommelige spel van Fusion en wist in alle sets pas op het einde de eindsprint in te zetten naar de winst. Uiteindelijk was een verdiende 4-0 winst het gevolg waardoor dames 1 nu is opgeklommen tot de 6e plek. Komende zaterdag spelen zij tegen de nummer 3 RVC/Libanon in de Ridderhal om 18.30 uur.

Lees meer over:

volleybal volido
Deel dit bericht met je vrienden!