vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

College warm onthaald bij bedrijvenbezoek Frankepad en Grotenoord

29 november 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 27 november jl. bezocht het college van B&W bedrijven op de terreinen Frankepad en Grotenoord. Zij kregen een rondleiding bij ‘Blijleven Convenience’, ‘van Erp Trading’ en ‘Rederij Buitendijk’. Het werd een middag vol informatie en interessante gesprekken. Ondernemers en het college kregen de kans om elkaar beter te leren kennen en van elkaar te leren.

Voeling met ondernemers
In oktober vorig jaar schreef wethouder Teunis Stoop (economische ontwikkeling) het al in zijn weblog: “Ik daag ondernemers uit: wie wil het college ontvangen om te laten zien wat het is om innovatief ondernemer te zijn?” Dat was na afloop van de bedrijvenbezoeken, die het college in 2011 aflegde aan bedrijven langs het Noordeinde. De gemeente wil graag voeling houden met ondernemers in Hendrik-Ido-Ambacht en  bezoekt daarom, buiten de reguliere bedrijfsbezoeken om,  jaarlijks een selectie bedrijven met het voltallige college.

Potentieel
Dit jaar is er door het college gekozen voor een bezoek aan de bedrijven Blijleven Convenience, van Erp Trading en Rederij Buitendijk, op de bedrijventerreinen Grotenoord en Frankepad. Voor dit gebied onderzoekt de gemeente momenteel de mogelijkheden tot herstructurering. De terreinen hebben een gunstige ligging nabij de A15, spelen een belangrijke economische rol (ca. 35 bedrijven en 350 arbeidsplaatsen) en liggen nabij de nieuwe weg, het Noordeinde. Alles bij elkaar dus volop kansen en potentieel voor ondernemers en reden voor het college om juist hier een bezoek te brengen.

Uitnodiging
Na afloop van het bezoek zei wethouder Stoop, namens het college: "Goed om weer eens te zien hoeveel bedrijvigheid er in Hendrik-Ido-Ambacht heerst. Natuurlijk zit het economisch tij tegen, maar deze bedrijven hebben ons laten zien hoe hard en inventief zij werken om dat tij te keren." Wethouder Stoop legt met regelmaat bezoeken af aan bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht. Ondernemers, die zich graag willen presenteren, worden uitgenodigd contact op te nemen met de accountmanager bedrijven van de gemeente, Jolanda Appeldoorn (tel: 078-770 2625).

Deel dit bericht met je vrienden!