dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Vollido Heren 1 laat dure punten liggen

19 november 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Het was een zatermiddag om te vergeten voor de mannen van Lucrasoft/Vollido heren 1. De tegenstander was de nummer 6 van de promotieklasse A, Volley 2B 1, en in de eerste set was er weinig mis met het Ambachtse spel. Mede door een goede servicebeurt van spelverdeler Ard van der Staaij werd de set vrij makkelijk met 25-16 gewonnen.

Wat toen al wel duidelijk was, was dat het spel moest verbeteren om ook de hele wedstrijd te winnen. En juist dat lukte de heren niet. Op Barteld Jonkman en Maarten Jan Bijsterbosch na haalde niemand het inmiddels gebruikelijke niveau.

Set 2 werd nog wel gewonen met 27-25 maar op een spannend slot van de vierde set na, Vollido had wel mogelijkheden om de wedstrijd uit te maken, was duidelijk dat Volley 2B op een hogere plek thuishoren dan de zesde plek. Het wordt spannend om te zien wat Vollido over twee weken doet met de nummer 1 van de competitie, Fusion uit Rotterdam, na dit 2-3 verlies.

 

Voor de Groot Optiek/dames 1 lagen er ook kansen tegen de nummer 8 Vovero uit Rozenburg. Het lukte de Ambachtse dames echter niet goed om in hun spel te komen tegen het solide spelende damesteam aan de overkant. Nadat de eerste set door veel pass-fouten werd verloren kreeg de 2e set een andere wending en kreeg het eerste damesteam van Vollido meer kansen. Helaas ging de winst net aan haar neus voorbij met een stand van 28-26 voor Vovero. In de 3e set kwam de pass beter onder controle en ging de winst vrij gemakkelijk naar Vollido. Dit werd echter niet doorgezet in de 4e set, waardoor de wedstrijd met 3-1 naar Vovero ging. Dames 1 bezet nu de 8e plek in het klassement en treedt op donderdag 29 november aan tegen het als laatste geplaatste Fusion uit Rotterdam.

Lees meer over:

volleybal volido
Deel dit bericht met je vrienden!