dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Burgemeester Jan Heijkoop waardeert vrijwillige verkeersregelaars

15 november 2012

HENDRIK IDO AMBACHT -  Woensdagavond 14 november heeft burgemeester Jan Heijkoop de vrijwilligers van de Stichting  Verkeersregelaars in het zonnetje gezet. De inmiddels 30 vaste verkeersregelaars zetten zich via de stichting nu al één jaar in bij evenementen in Ambacht. Ook omliggende gemeenten, zoals Barendrecht en Zwijndrecht, hebben het afgelopen jaar een beroep gedaan op de stichting. Burgemeester Heijkoop deelde als blijk van waardering een kleine attentie uit, waar de vrijwilligers de komende tijd tijdens hun werk het hoofd warm mee kunnen houden. Daarnaast onthulde hij  de mobiele centraalpost. Deze post is helemaal door vrijwilligers gemaakt van twee oude schaftketen. Vanuit deze post worden de verbindingen tijdens een evenement in stand gehouden. De mobiele post is voorzien van onder andere een kleine keuken, bureau en heeft opbergmogelijkheden voor de materialen.

Stichting
Op 16 november 2011 is de Stichting Verkeersregelaars Hendrik-Ido-Ambacht opgericht, op initiatief van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Dit initiatief komt voor uit één van de speerpunten vanuit het 'Meerjarig Beleidsplan Integrale Veiligheid 2010 - 2013'. Met het oprichten van de stichting is de inzet en professionaliteit van verkeersregelaars gewaarborgd.
Het stichtingsbestuur organiseerde een bijeenkomst om de vrijwillige verkeersregelaars in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

foto: Cees van Meerten, FotoExpressie.

Deel dit bericht met je vrienden!