vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

BROEM cursus geeft ouderen inzicht in rijvaardigheid

7 november 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Op dinsdag 6 november werd een BROEM-cursus gehouden in het Hervormd Jeugdcentrum aan de Vijverhof.
 
De BROEM-cursus is bedoeld om senioren zo lang mogelijk zelfstandig en veilig aan het verkeer deel te laten nemen.

Tijdens de cursus werden de ogen en oren van de deelnemers getest en werd er een reactietest afgenomen. Ook de verkeerstheorie kwam aan bod. Daarna gingen de deelnemers ongeveer 35 minuten, onder begeleiding, de weg op in hun eigen auto of brommobiel. Het ging hier voor de ouderen niet om een examen. De cursus had dan ook geen gevolgen voor de geldigheid van een rijbewijs.
 
Projectleider Anne van Schepen (VVN): “Gezien de toenemende vergrijzing van de samenleving wordt de veilige mobiliteit van senioren in het verkeer steeds belangrijker. Niet dat senioren onveilige verkeersdeelnemers zijn, maar we moeten wel oog hebben voor het feit dat ze kwetsbaar zijn."
 
Houd de Agenda op Ambacht.net in de gaten voor de eerstvolgende BROEM-cursus

Lees meer over:

vijverhof bloem-cursus
Deel dit bericht met je vrienden!