zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Oasen trekt kookadvies voor drinkwater in

26 oktober 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Inwoners van Ridderkerk en het noordelijk deel van Hendrik-Ido-Ambacht kunnen het drinkwater zonder koken weer consumeren. Op donderdagmiddag 25 oktober trok Oasen het kookadvies voor deze regio in.

Sinds maandagochtend was het preventieve kookadvies van kracht na een grote lekkage in Ridderkerk.

SMS en telefoon
Om de klanten snel op de hoogte te stellen, stuurde Oasen donderdagmiddag een SMS en een ingesproken bericht uit. In totaal ging het om ruim 15.000 sms’jes en 20.000 ingesproken berichten voor vaste telefoons. Ook via internet, Twitter en de media probeerde Oasen zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap.

Uitslag laboratorium
Oasen liet na de lekkage watermonsters uit Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht onderzoeken in het laboratorium. Zo'n onderzoek duurt enkele dagen, omdat het laboratorium de tijd nodig heeft om aan te tonen of er geen bacteriën in het water zitten. Bacteriën ontstaan namelijk niet direct, maar hebben enkele dagen nodig om te groeien. Op donderdag 25 oktober bleek uit de laatste uitslag dat er geen bacteriën in het drinkwater zitten. Klanten kunnen het kraanwater consumeren zonder het van te voren te koken.

 

 

Lees meer over:

oasen drinkwater
Deel dit bericht met je vrienden!