woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Drinkwater preventief blijven koken

25 oktober 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Afgelopen maandag kreeg heel Hendrik-Ido-Ambacht van drinkwaterbedrijf Oasen het advies om drinkwater eerst te koken alvorens het voor consumptie te gebruiken. Na een lekkage in Ridderkerk was er namelijk grondwater in de leidingen gekomen, waardoor het water niet erg zuiver meer was.

Inmiddels hoeven inwoners van het zuidelijke deel van Hendrik-Ido-Ambacht het water niet meer te koken volgens Oasen. Het noordelijke deel moet dat nog wel doen, maar waarschijnlijk is vandaag de laatste dag. In de loop van de middag krijgt Oasen de uitslag van de drinkwatertest en kan mogelijk groen licht worden gegeven.

Lees meer over:

oasen drinkwater
Deel dit bericht met je vrienden!