zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Gertjan van der Linden ontvangt erepenning

16 oktober 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Gertjan van van der Linden heeft op maandag 15 oktober in het gemeentehuis uit handen van burgmeester Heijkoop een erepenning ontvangen. Erepenningen worden uitgereikt aan personen, die zich voor de gemeente of de plaatselijke gemeenschap in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt.

Het gemeentebestuur is de Gertjan zeer erkentelijk voor zijn buitengewone sportieve prestaties. Hij is sinds zijn jeugd een vervent sporter. Hij heeft vele gouden, zilveren en bronzen medailles behaald op nationaal en internationaal niveau, eerst als sporter en later als coach. Hij is al jaren een uitstekende ambassadeur voor het rolstoelbasketbal en daarmee voor de gehandicaptensport.

Van der Linden is coach van het Nederlands damesteam rolstoelbasketbal, dat dit jaar brons heeft gewonnen bij de Paralympics in Londen. Het gemeentebestuur van Hendrik-Ido-Ambacht is er trots op, zo’n inspirerende voorbeeldfiguur als inwoner te hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!