zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Raadsvergadering in teken van afscheid

11 september 2012

HENDRIK IDO AMBACHT  - “Met een rasechte sociaal-democraat als u bent, is de SP hier niet nodig. U bent betrokken bij en op mensen.” Zo omschreef burgemeester Heijkoop gisterenavond het PvdA-raadslid Arie van der Wel, die gisterenavond afscheid nam. Van der Wel werd in 2002 lid van de raad, en was volgens de burgemeester breed inzetbaar. Zo was hij lid en later voorzitter van de raadscommissie Welzijn en die van Ruimtelijke Zaken/Volgerlanden. Ook PvdA-fractievoorzitter Els Ossel omschreef Van der Wel als een gedreven politicus. Hij was een netwerker: “iedereen kende Arie, en Arie kende iedereen. Ik liep met hem afgelopen zaterdag op de Zomerdag maar ik was hem steeds kwijt, hij werd steeds door Ambachters aangesproken”.

De gemeenteraadavond nam gisterenavond ook afscheid van het VVD-burgerraadslid Gerda de Kovel. Zij was sinds april 2010 burgerraadslid en was lid van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken/Volgerlanden. Burgemeester Heijkoop omschreef haar als een persoon die gedegen was voorbereid voor de commissievergaderingen. Volgens de burgervader schuwde  mevr. De Kovel de discussie niet. Hij prees haar positieve bijdragen in de discussie en haar spontane inbreng in het "soms saaie" bestuurlijke circuit. 

Deel dit bericht met je vrienden!