zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Definitieve start Inner Circle Runners

10 september 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - Dinsdagavond 4 september een drukte van jewelste op de Sophiapromenade in de Volgerlanden. Geen koopavond maar wat dan wel? Bij nader inzien was dit verklaarbaar omdat de start van de Inner Circle Runners en Start-to-Run die avond op de agenda stond.

Verleden tijd
Enigszins onwennig zochten de lopers de Sophiahal waar de start van de nieuwe loopgroepen plaatsvond. Voor menigeen was het een weerzien van oude bekenden en de beginnende lopers zochten vooral steun bij elkaar. Waar lopers jarenlang hun woonplaats moesten verlaten om onder professioneel toezicht te kunnen lopen, behoort dit nu gelukkig tot het verleden. Met maar liefst meer dan 110 actieve aanmeldingen is het nu mogelijk onder begeleiding van ervaren en erkende trainers te starten vanuit de Sophiahal. Op diverse loopniveaus kan worden ingestoken, van starter tot gevorderde loper. Als gevolg van het succes van de Inner Circle Run en na veler verzoek van lokale lopers is dit initiatief tot stand gekomen. Atletiek vereniging Parthenon uit Dordrecht en de Stichting Run-DezvousNL hebben reeds een warme betrekking met elkaar en hebben de handen ineen geslagen om dit project van de grond te tillen met naar nu blijkt een spectaculair deelnemersveld.

Sportief Ambacht
Ambacht heeft nu volwaardige en professionele loop mogelijkheden binnen haar grenzen. Een sportsectie die tot nu toe ontbrak aan het sportfirmament van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, die met haar veelzijdige en professionele sportaccommodaties, zoals de Sophiahal, een grote aantrekkingskracht uitoefent op sportieve mensen. De organisatie van de loopgroepen richt zich niet alleen op de Ambachtse sporter maar lonkt ook met een gulle knipoog naar de regio.

Loop met een doel
Door mee te lopen met de Inner Circle Runners houden de lopers niet alleen hun conditie op peil. Alle deelnemers en AV Parthenon dragen door middel van het lidmaatschap tegelijkertijd bij aan het goede doel, Hospice de Cirkel. Vandaar het credo van de organisatie “Loop met een Doel, Inner Circle Verbindt”. Inschrijven voor deelname aan één van de groepen is voor de gevorderde loper het hele jaar door mogelijk. De beginnende loper kan zich 2 x per jaar aanmelden voor de starters groep (zie hiervoor aankondiging pers en site www.innercirclerun.nl).

De derde donderdag in juni
Mogelijk dat veel beginnende lopers hierdoor worden gestimuleerd om al met de volgende Inner Circle Run van 2013 mee te doen. Deze loop wordt voortaan ieder jaar op de derde donderdag van juni georganiseerd door de Stichting Run-DezvousNL

Alles omvattend
De vaart zit er in en nieuwe plannen voor de volgende Inner Circle Run worden alweer gesmeed. Met vele Lead Partners zijn inmiddels evaluatie gesprekken gevoerd. Zonder uitzondering is de organisatie er van verzekerd dat haar huidige Partners hun medewerking prolongeren zo niet uitbreiden. Hierover zal binnenkort buitengewoon nieuws worden gepubliceerd. De organisatie is blij zich onlangs nog te hebben versterkt met een tweetal nieuwe mensen. Carianne Slijboom als troubleshooter en Maurice van Bergen, die als Partner Runner nog meer Maatschappelijk Partners bij dit evenement wil betrekken. Voorts is het bestuur van stichting Run-DezvousNL en Team Inner Circle Run ook op zoek naar meer enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilliger zijn betekent overigens niet vrijblijvend, mensen met passie voor organiseren zijn van harte welkom ter verbreding van het team. Interesse? Laat het weten via info@innercirclerun.nl , bel Suze Libeton 06-24978881 of stuur een SMS.

Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!