dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

4000 Euro beloning voor gouden tip in onderzoek supermarktovervallen

7 september 2012

HENDRIK IDO AMBACHT / ZWIJNDRECHT- Informatie die leidt naar de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van in totaal vijf overvallen op supermarkten in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kan 4000 euro beloning opleveren. Ook zal Opsporing Verzocht hier aandacht aan besteden in de uitzending op 11 september.

De vijf overvallen vonden tussen februari en augustus van 2012 plaats: twee keer werd een filiaal van Plus van de Sophiapromenade in Hendrik-Ido-Ambacht overvallen, drie keer was een Aldi Supermarkt aan het Troelstraplein in Zwijndrecht het doelwit. In alle gevallen lijkt de overval te zijn gepleegd door één persoon. De meest recente overval vond plaats op de Aldi in Zwijndrecht op 30 augustus.

Na iedere overval werd een onderzoek opgestart door het Berovingen- en Overvallenteam van de Recherche van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard. De onderzoeken hebben tot nu toe nog niet tot aanhouding(en) geleid. De politie heeft reden om aan te nemen dat de overvallen mogelijk door dezelfde dader(s) zijn gepleegd.

Opsporing Verzocht
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt op 11 september aandacht aan de overvallen en zal dan beelden van de overval op de Plus-supermarkt in Hendrik-Ido-Ambacht van juni 2012 laten zien. Opsporing Verzocht wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1 en een dag later, op 12 september, om 12.00 uur herhaald op Nederland 2.

Beloning
De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over de overvallen of over de verdachte(n), maar die nog niet met de politie hebben gesproken. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning uitgeloofd van 4000 euro voor de informatie die leidt tot de opsporing en vervolging van de verdachte(n) in deze zaak. Heeft u informatie die mogelijk belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Belt u dan naar telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt vragen naar de recherche in Dordrecht.

Lees meer over:

supermarkt overvallen beloning
Deel dit bericht met je vrienden!