zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Bus-knooppunt Hoge Kade officieel geopend

4 juli 2012 (door Hans Huisman)

HENDRIK IDO AMBACHT - Sinds november 2011 werkt de gemeente aan de aanleg van een centrale busvoorziening voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aan de Hoge Kade. Deze centrale halte bedient openbare voorzieningen, zoals het Cultureel Centrum Cascade, zwembad ‘De Louwert’, sporthallen ‘De Ridderhal’, het Burgemeester Baxpark, Jongerencentrum Dock-03 en het gemeentehuis.

De nieuwe centrale halte zorgt er niet alleen voor dat openbare voorzieningen bereikbaar blijven, maar is nu ook hét centrale overstappunt in de gemeente voor openbaar vervoer geworden. Kortom: het middelpunt van openbaar vervoer van of naar onze gemeente.

Tot vandaag stopte er slechts 1 buslijn op deze halte, nu zijn het 4 buslijnen geworden, die een belangrijke verbinding vormen met Rotterdam, Zwijndrecht, Ridderkerk en Dordrecht. Het Banckertplein is hierdoor niet meer de centrale halte van Hendrik-Ido-Ambacht gebleven.

Het nieuwe knooppunt is vandaag op feestelijke wijze geopend door wethouder Floor Van de Velde. Er is niet alleen een nieuwe bushalte aangelegd, maar ook het wegdek is vernieuwd waarbij de rijbanen zijn gesplitst.

Foto: Liesanne Timmermans

Zie ook:

Lees meer over:

bus hoge kade busstation
Deel dit bericht met je vrienden!