woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Hendrik-Ido-Ambacht koopt tweede locatie aan voor project Noordoevers

3 juli 2012 (door Ad van Herk)

HENDRIK IDO AMBACHT - Kort na de aankoop van de bedrijfslocatie van scheepsreparatiebedrijf Van Vliet heeft de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vorige week de gronden van het naastgelegen bedrijf, Veersedijk 269-271, aangekocht. Ook de gronden van deze tweede locatie zijn nodig om het woningbouwproject Noordoevers te kunnen realiseren. In maart van dit jaar is regionaal besloten het project voort te zetten voor woningbouwontwikkeling.

Moeizame geschiedenis
Evenals bij Van Vliet ging ook aan deze aankoop een lange en moeizame geschiedenis vooraf. Voor beide partijen niet aangenaam om op terug te zien. Partijen zijn het erover eens dat het goed is dat met de gesloten koopovereenkomst aan deze onzekere periode een eind is gekomen. Nu kan vooruit worden gezien. Binnen een jaar zal de locatie worden ontruimd.

Bedrijven Rietbaan verdwijnen
Behalve dat het voor de ontwikkeling van het plan Noordoevers nodig is, is het ook voor de ontwikkeling van De Volgerlanden goed dat de bedrijvigheid langs de Rietbaan de komende jaren gaat verdwijnen. Aan de ene kant van de dijk hoogwaardige woningbouw en aan de andere kant scheepssloperijen, zijn immers lastig met elkaar te verenigen. Uiteraard realiseert de gemeente zich dat met deze ontwikkeling ook een stuk bedrijvigheid en werkgelegenheid gaat verdwijnen, dat al vele jaren bestaat en voor Hendrik-Ido-Ambacht een begrip is. Mogelijk krijgen verschillende bedrijven elders in de gemeente of de regio een nieuwe plaats.

Lees meer over:

noordoevers Veersedijk rietbaan
Deel dit bericht met je vrienden!