zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Politie zoekt getuigen van bedreiging

30 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De politie zoekt getuigen van de bedreiging van een 15-jarige meisje uit Zwijndrecht. Op maandag 28 mei fietste het meisje na een middagje zwembad aan de Hoge Kade om ± 16.55 uur naar huis en reed in de richting van de rotonde met de Antoniuslaan. Op de stoep stond een groep van 15 tot 20 jongeren, van wie één meisje het slachtoffer zonder aanleiding begon uit te schelden. De rest van het groepje jongeren ging om het meisje heen staan, zodat ze niet verder kon fietsen.

Een jongen kwam met een brandende sigaret dichtbij het meisje, terwijl anderen brandende peuken naar haar gooiden. Een jongeman uit de groep trok vervolgens een mes en zwaaide daarmee dichtbij het gezicht van het meisje, terwijl een andere jongere tegen haar fiets trapte. Een aantal jongens hield ondertussen brandende aanstekers bij het meisje en één van de jongeren bedreigde haar. Na een aantal minuten zei een jongen dat ze het slachtoffer met rust zouden laten, waarna het doodsbange meisje kon wegfietsen.

Het meisje dat begon met schelden had een getinte huidskleur, ze had zwart krullend haar tot de schouder, was ongeveer 1.60 meter lang en had een normaal postuur. Ze was ongeveer 15 jaar oud, droeg een hemdje en een korte broek.

De jongen met de brandende sigaret had een getinte huidskleur, kort zwart haar, was tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en had een dun postuur. Deze jongen was ongeveer 17 jaar oud, droeg een zwart hemd en een lichtblauwe zwembroek met witte bloemetjes erop.

De jongen met het mes had een getinte huidskleur, kort haar, was ongeveer 1.75 meter lang en had een dun postuur. Hij was 17-18 jaar oud en droeg een wit petje.

De politie zoekt getuigen van deze bedreiging en vraagt hen te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief). Dat geldt ook voor mensen die weten wie de jongeren zijn of andere informatie hebben die leidt naar de daders. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis). 

Lees meer over:

hoge kade antoniuslaan
Deel dit bericht met je vrienden!