zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

Politie zoekt getuigen van zakkenrollerij

24 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - De politie in Hendrik-Ido-Ambacht zoekt getuigen van twee gevallen van zakkenrollerij die op 24 mei in twee winkels aan De Schoof plaatsvonden.

Rond 13.00 uur werd een 83-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht in een warenhuis afgeleid door een man die niets zei, maar naar een kledingstuk gebaarde. Het slachtoffer dacht dat de man op zoek was naar het prijskaartje en hielp hem zoeken. De man gebaarde even later dat hij haar hulp niet meer nodig was en ging weg. Bij de kassa bemerkte de vrouw dat haar handtas uit haar boodsRchappentas was gestolen. De man was 180 cm lang, had een getinte huidskleur, had kort donker cq zwart haar (stekels van ongeveer 1cm). Hij droeg een grijs poloshirt aan met horizontale zwarte strepen met een zwarte kraag en een donkere broek. 

Minder dan een uur later werd een 80-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht in de winkel door een jonge vrouw in een buitenlandse taal aangesproken. Zij werd hierdoor eveneens afgeleid en ook van haar werd een handtas uit de tas van haar rollator gestolen. De vrouw was tussen de 20-40 jaar, blank, had lang blond haar en droeg een zonnebril. 

De politie doet onderzoek naar beide gevallen van zakkenrollerij en roept getuigen op zich te melden. Wie getuige is geweest, weet wie de daders zijn of andere informatie heeft wordt gevraagd contact et de politie op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Lees meer over:

de schoof zakkenroller
Deel dit bericht met je vrienden!