zaterdag 22 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS vernedert THOR

21 mei 2012

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS heeft zich met nog 1 wedstrijd te gaan nadrukkelijk kandidaat gesteld voor plek twee in de poule, dat recht geeft op een promotiewedstrijd voor de tweede klasse. Het Rotterdamse Thor werd te kijk gezet door DVS, dat met liefst 24-4 flink uithaalde. 

Eerder dit seizoen was het nog Thor dat DVS een punt afsnoepte en vorig jaar leidde de thuiswedstrijd ook al tot problemen (wel winst). Dit keer speelde DVS zeer gedisciplineerd wat al in de eerste helft tot een doelpuntenregen leidde (14-1). DVS was zeer effectief, en ook in de tweede helft was nauwelijks verslapping waarneembaar. DVS coach Beuk bleef, ondanks het warme weer en de ruime voorsprong, ook kritisch na de thee op zijn ploeg, gaf middels wissels enkele jeugdspelers een kans, en constateerde tevreden: “Als DVS zich op deze manier door ontwikkelt dan kan het snel definitief de derde klasse ontgroeien”. 

Toch zal DVS van goede huize moeten komen op de slotdag van de competitie, wetende dat het zelf in Vlaardingen aantreedt tegen al gekroond kampioen Oranje Nassau (getraind door voormalig DVS coach Frank Koppejan) en dat er twee concurrenten op de loer liggen: Ventura Sport (nog wel wedstrijd in te halen) en Olympia. Beide treffen elkaar de laatste wedstrijddag, en beide ploegen kunnen DVS nog achterhalen. Toch heeft DVS het nog in eigen hand, dus het zal een spannend slotweekend worden!

DVS 2
Het sinds vorige week om het kampioenschap uitgeschakelde DVS-2 had een slechte dag tegen middenmoter Thor-2. In de zeer matige eerste helft werd er pas na een half uur gescoord! DVS dat wel degelijk de betere partij was wist bij rust ternauwernood op voorsprong te komen (3-2). Na rust bleef het manco om tot scoren te komen aanwezig en ging Thor er met de buit vandoor (5-6)! DVS zal ondanks het resultaat van de nog te spelen laatste wedstrijd op plek twee blijven.

DVS A1
DVS A1 had vrij, maar ook hier wordt het slotweekend een spannende: DVS staat nog immer gedeeld bovenaan met Fortis, dat komend weekend thuis speelt tegen ADO. DVS treedt in Dordrecht aan tegen Oranje-Wit.

 

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!